SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

ile mięsa dziennie

  • [...] long-term low-dose dietary creatine supplementation in older women. Exp. Gerontol. 2015;70:97–104. Stanisław Poprzęcki „Druga twarz [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5475 Data: 2020-01-23 09:33:45
  • [...] małą masę mięśni, a przy tym dużo jesz! O wiele za dużo w stosunku do swojego zapotrzebowania. Efekt = tycie, wydatek energetyczny = dostarczana energia – jesz tyle, ile zużywasz w ciągu dnia. Efekt = bez zmian na wadze, wydatek energetyczny > dostarczana energia – to znaczy, że jesteś na ujemnym bilansie kalorycznym. Czyli [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 32342 Data: 2018-09-14 12:44:48
  • Dieta dla kulturysty: 6 złotych zasad

    Artykuł
    Kulturystyka i kulturyści

    [...] po treningu i genetyce ma największy wpływ na zmiany zachodzące w sylwetce. To nie jest bieganie czy pływanie, w których można popełniać naprawdę karygodne błędy w diecie, o ile tylko zapewnisz odpowiednią podaż energii z węglowodanów i tłuszczów. Tu proporcje każdego posiłku mają znaczenie. Poza tym to jest zwyczajna wymówka stosowana przez [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3464 Data: 2022-10-20 09:25:38
  • Sól czy cukier - co bardziej nam szkodzi?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Nadciśnienie tętnicze jest jedną z plag XXI wieku. Naukowcy oszacowali, że podwyższone ciśnienie krwi na całym świecie jest odpowiedzialne za 7,6 miliona zgonów rocznie (13,5% całkowitej liczby zgonów), czyli więcej niż jakiekolwiek inne czynniki ryzyka. Około 54% udarów i 47% chorób niedokrwiennych serca można przypisać wysokiemu ciśnieniu krwi.  [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 670 Data: 2023-10-09 06:02:51
  • Bardzo często wracają pytania nie tylko dotyczące budowania masy mięśniowej (nagle każdy młody człowiek chce być kulturystą), ale też odchudzania/redukcji tkanki tłuszczowej. Wiele osób nie chce samodzielnie rozwiązywać problemów, wolą skorzystać z porady fachowca. Problem polega na tym, iż często od takiego "fachowca" zamiast indywidualnego [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 738 Data: 2023-06-15 20:48:20
  • [...] Nadia Hamidi I IN. Polycyclic Aromatic Hydrocarbons (PAHs) and their Bioaccessibility in Meat: a Tool for Assessing Human Cancer Risk [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 491 Data: 2023-08-20 11:43:28
  • Współczesne plagi, które dziesiątkują ludzkość, czyli otyłość, choroby sercowo-naczyniowe, cukrzyca i nowotwory, w dużej mierze są spowodowane nieaktywnością fizyczną, nieodpowiednią dietą, używaniem alkoholu i tytoniu, ekspozycją na kancerogeny, przyczynami genetycznymi oraz zmianami w długości życia (szczególnie dotyczy to cukrzycy typu II oraz [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11206 Data: 2019-04-19 11:14:20
  • Prawdziwy facet nie je mięsa - czy Schwarzenegger ma rację?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Paul Rozin, Julia M. Hormes, Myles S. Faith, and Brian Wansink „Is Meat Male? A Quantitative Multimethod Framework to Establish Metaphoric” https://foodethics.univie.ac.at/fileadmin/user_upload/p_foodethik/Rozin__P._2012._A_Quantitative_Multimethod_Framework_to_Establish_Metaphoric_Relationships_Is_Meat_Male.pdf Couwenbergs CJ1. „Acute effects [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4255 Data: 2019-10-25 19:31:30
  • Co jeść na masę? Tania dieta na masę

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Kształtowanie sylwetki to głównie dwa okresy, budowanie tkanki mięśniowej oraz redukowanie tkanki tłuszczowej. Mimo iż wydawać by się mogło, że ten czas, gdy możemy spożywać więcej kalorii, jest dużo łatwiejszym etapem, to nic bardziej mylnego. Budowanie tkanki mięśniowej to bardzo trudny etap, opiera się on nie tylko o wyczerpujące i intensywne [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4649 Data: 2022-05-05 12:10:19
  • [...] INGA KRZYWY, EDWARD KRZYWY, MAGDALENA PASTUSZAK GABINOWSKA, ANDRZEJ BRODKIEWICZ „OŁóW – CZY JEST SIĘ CZEGO OBAWIAĆ?” https://www.pum.edu.pl/__data/assets/file/0006/38157/56-02_118-128.pdf Emilia Kolarzyk „Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka”. Albert C. Kolbye, Kathryn R. Mahaffey „Food [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3076 Data: 2019-02-25 10:35:55
  • Niewystarczająca aktywność fizyczna od dawna jest uznawana za czynnik ryzyka poważnych chorób przewlekłych i śmiertelności. Może zaowocować otyłością, a ta jest powiązana z wieloma rodzajami raka, cukrzycą, zawałem serca, zespołem metabolicznym, przewlekłym stanem zapalnym, udarem mózgu, niewydolnością serca itd. Kiedy trenować? Jeśli priorytetem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2305 Data: 2021-03-11 09:58:07
  • [...] https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/medalisci-olimpijscy-ile-wynosi-emerytura-sportowcow/2ylw867 https://www.reddit.com/r/sports/comments/6ryan4/the_fastest_100m_times_ever_names_crossed_over/ [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 25757 Data: 2018-05-23 10:58:59
  • [...] Anna Pałkowska Wpływ kontroli monitorowania warunków przechowywania i dostaw na optymalizację jakości mikrobiologicznej mięsa https://sj.umg.edu.pl/sites/default/files/ZN206.pdf David S Weigle i in. A high-protein diet induces sustained reductions in appetite, ad libitum caloric intake, and body weight despite compensatory changes in [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 777 Data: 2023-06-05 07:01:10
  • [...] of energy expenditure, net carbohydrate utilization, and net fat oxidation and synthesis by indirect calorimetry: evaluation of errors with special reference to the detailed composition of fuels. The American journal of clinical nutrition. 1988;47:608–628. Kevin D. Hall “What is the Required Energy Deficit per unit Weight Loss?” [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 17113 Data: 2018-09-01 14:13:12
  • O czym dowiesz się z tego artykułu: Ile białka potrzebuje sportowiec? Czy ilość leucyny w porcji ma znaczenie? Ile potrzeba białka roślinnego, a ile tego pochodzenia zwierzęcego? W powiedzeniu „Jesteś tym, czym jesz” tkwi wiele prawdy. Niestety mimo dostępnej na wyciągnięcie ręki całej wiedzy ludzkości (w tym gotowych opracowań dotyczących [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2929 Data: 2021-01-05 17:37:51
  • Skażenie olejów roślinnych. Czy olej roślinny jest zdrowy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] WYDANIE III INGA KRZYWY, EDWARD KRZYWY, MAGDALENA PASTUSZAK GABINOWSKA, ANDRZEJ BRODKIEWICZ „OŁÓW – CZY JEST SIĘ CZEGO OBAWIAĆ?” https://www.pum.edu.pl/__data/assets/file/0006/38157/56-02_118-128.pdf Emilia Kolarzyk  „Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka”. Albert C. Kolbye, Kathryn R. Mahaffey „Food Exposures to Lead” [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 552 Data: 2024-01-10 10:55:36
  • Magiczna recepta na odchudzanie niestety nie istnieje. Redukcja jest procesem, który wymaga determinacji, czasu, jak również wiedzy. Treningi odgrywają ważną rolę w procesie kształtowania sylwetki, jednak to przede wszystkim jedzenie, które spożywasz, ma wpływ na to, jak wyglądasz. Poznaj piętnaście produktów, które mogą pomóc ci w osiągnięciu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16623 Data: 2018-01-03 10:48:29
  • W artykule odniosę się do kilku kwestii, które pojawiają się jak bumerang, a wydawałoby się, iż zostały już dokładnie omówione i wyczerpane. W treningu siłowym, diecie, suplementacji i w sposobach regeneracji nie sposób wymyślić już zbyt wiele nowego. Niemniej w zalewie informacji dostępnych w XXI wieku nie jest trudno popełnić błędy. Czy muszę [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2570 Data: 2022-07-09 16:28:53
  • Białko dla sportowców

    Artykuł
    Suplementy

    [...] białko w formie odżywki jest lekkostrawne, żołądek szybko sobie z nim radzi i nie stanowi to wyzwania dla naszego układu pokarmowego. Czy białko może powodować alergie? O ile białko samo w sobie alergenem nie jest, o tyle niektóre osoby mające problem z poszczególnymi frakcjami białka mogą odczuwać pewne dyskomforty po jego wypiciu. Np. osoby [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 19501 Data: 2018-07-20 14:45:19
  • Cholesterol powoduje raka?

    Artykuł
    Zdrowie

    [...] dwukrotnie w odstępie 5 lat, w drugiej analizowanej grupie dopiero po roku. W innych cytowanych przez irańskich naukowców badaniach jest niezmiernie trudno ustalić, co ile lat ponawiano ankiety dietetyczne. Pojawia się też pytanie, w jaki sposób ustalono związek przyczynowo-skutkowy między jedzeniem jajek, a np. ryzykiem raka czy śmierci ze [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1107 Data: 2022-06-20 06:26:48